Talon Säännöt

OLYBET tiedostaa, että turvallisen, reilun ja ystävällisen peliympäristön tarjoaminen on tärkeää sen varmistamiseksi, että pelaajiemme pelikokemus on mahdollisimman nautinnollinen aina OLYBET-alustaa käyttäessään.

Eettisten pelaamiskäytäntöjen ylläpito on prioriteettiemme ytimessä, ja näiden tiukkojen periaatteiden ja peliemme luotettavuuden takaamiseksi OLYBET on laatinut talon säännöt.

Kaikkien pelaajien odotetaan ja velvoitetaan noudattavan näitä sääntöjä, käytäntöjä ja menettelyjä olettaen, että näin ollen koko OLYBET-yhteisön peliympäristö paranee:

Alaikäisten pelikieltokäytäntö

OLYBET-alustalla ja kaikilla tämän alustan kautta tarjottavilla palveluilla on pääsy vain aikuisille (luokiteltuina eri hallintoalueilla, joilla OLYBET toimii).

Alaikäisten pelaaminen on ehdottomasti kielletty OLYBET-sivustolla, ja ne, jotka tästä huolimatta käyttävät OLYBET-sivustoa, saavat pysyvän pelikiellon.

Vastuullinen pelaaminen

OLYBET pyrkii tarjoamaan pelaajille vastuullisen peliympäristön, johon kuuluu pelituotteidemme käytön ja niihin pääsyn estäminen alaikäisiltä.

Lue lisätietoja Vastuullisen pelaamisen sivultamme.

Monen käden käytäntö

OLYBET sallii pelaajien pelaamisen useissa pöydissä tai useissa peleissä samanaikaisesti; pöytien tai pelien, joihin pelaaja voi osallistua, maksimimäärää rajoittaa heidän käyttämänsä OLYBET-ohjelmisto (kuten tietokone, mobiililaite, nettiselain jne.)

Käteispöydän palkkionmaksukäytäntö

OLYBETin käteispöytään liittyvältä pelaajalta peritään yleensä aloitusmaksu, joka on yhtä suuri kuin pöydän panoksen alaraja tai pieni blind. Tämä aloitusmaksu noudattaa samoja sääntöjä kuin blind-panokset (pakolliset alkupanokset, jotka yleensä kaksi ensimmäistä pelaajaa jakajan vasemmalla puolella asettavat pottiin Hold'em- ja Omaha-pokerissa), jolloin uusi pelaaja voi istua pöytään ja liittyä peliin.

Pelaajilla on joskus mahdollisuus ”pitää taukoa” ja odottaa isoa blindia ennen pelaamisen aloittamista.

Aloituspalkkion maksaminen takaa oikeudenmukaisuuden kaikille pelaajille ja estää pelaajia saamasta kohtuutonta etua muihin verrattuna osallistumalla pokeripeliin ”myöhäiseltä paikalta” välttääkseen blind-panosten asettamista.

Ohitettujen blind-panosten käytäntö

Pelaaja voi halutessaan pitää taukoa pokeripöydästä tilapäisesti; jos pöytä on käteispelipöytä (toisin kuin turnauspöydässä, jossa pelaaja on yleensä maksanut tietyn sisäänostosumman osallistuakseen), pelaajaa voidaan edellyttää maksamaan lisämaksuja liittyäkseen peliin uudelleen:

1. Jos pelaaja ohittaa taukonsa aikana pienen blindin maksuvuoronsa, pelaajan on uudelleen pöytään istuessaan maksettava määrätty summa. Tätä maksua pidetään ”(aktiivisena) livepanoksena” ja se on yhtä suuri kuin iso blind.

2. Jos pelaaja ohittaa taukonsa aikana vuoronsa asettaa sekä pienen että ison blindin, pelaajan tulee uudelleen pöytään istuessaan maksaa määrätty summa. Tämä maksu koostuu isoa blindia vastaavasta livepanoksesta sekä pientä blindia vastaavasta ”kuolleesta (ei-aktiivisesta) panoksesta”, joka lisätään suoraan pottiin.

Tasapelikäsien käytäntö

Jos kaksi tai useampi aktiivinen pelaaja pääsee viimeiselle kierrokselle pokeripöydässä samanarvoisilla käsillä, voittaja ratkaistaan kortin arvon perusteella (eli ässäpari voittaa kuningasparin).

Jos pokerikädet pysyvät tasapelissä (esim. kuningaspari vs. kuningaspari), käden voittaja ratkaistaan korkeimman arvoisen kortin perusteella (”kikkeri”), joka ei ole yhteinen.

Jos pokerikädet ovat arvoiltaan täysin tasapelissä kahden tai useamman aktiivisen pelaajan välillä, potti (pöydän keskellä olevien pelimerkkien yhteenlaskettu määrä, josta aktiiviset pelaajat kilpailevat) jaetaan tasan niiden pelaajien kesken, joilla on tasapelissä olevat pokerikädet.

Pelaamisen aikarajakäytäntö

Reilun ja nautinnollisen pelikokemuksen varmistamiseksi OLYBETin pelaajien tulee toimia kohtuullisessa ajassa, joka vaihtelee pöytä-, peliversio- ja/tai pelivaihekohtaisesti (eli tietyssä turnauksessa kuluneen ajan perusteella jne.).

OLYBETin aikarajoja noudatetaan, jotta peli pysyy kohtuullisessa vauhdissa. Pelaajat, jotka eivät toimi asetetussa määräajassa, luovuttavat kätensä automaattisesti ja menettävät kaikki summat, jotka on aiemmin panostettu kyseisen käden aikana.

Aikapankkikäytäntö

Monissa OLYBETin pokeripeleissä pelaajan tarvitessa lisäaikaa päätöksentekoon hän voi käyttää ”aikapankkia”, jos päätöstä ei tehdä ajoissa.

Käytetystä ohjelmistosta riippuen aikapankki näytetään visuaalisesti ja sen aika ”vähenee”, kun sitä käytetään. Aikapankki antaa pelaajille lisäaikaa toimintojensa suorittamiseen, ja ne, jotka eivät toimi ennen kuin aikapankki on käytetty loppuun, luovuttavat kätensä automaattisesti.

Pokerin rake- ja palkkiokäytäntö

Peli-isäntänä OLYBET veloittaa palkkiomaksun (tunnetaan usein nimellä ”rake”) jokaiseen pottiin käteispelipöydissä. Saadaksesi lisätietoa OLYBETin keräämästä rakesta vieraile OLYBETin verkkosivuston Pelit-osiossa ja tarkista tiedot jokaisen peliversion sivulta.

Turnauksissa OLYBET ei veloita rakea, vaan perii tyypillisesti sen sijaan turnausmaksun. Summa on usein tietty prosenttiosuus turnauksen sisäänostosta ja se ilmoitetaan turnausaulassa tapahtumakohtaisesti (esim. huhtikuusta 2019 alkaen pelaajan maksama kokonaissumma 1 € Omaholic-turnaukseen osallistumiseksi on 1 €, joka koostuu 0,90 € sisäänostosta ja 0,10 € turnausmaksusta).

Pöytäetiketti

OLYBETin livepokeripöydissä pelaajien odotetaan noudattavan normaaleja hyviä tapoja. Katso OLYBETin etikettiohjeet alla olevasta listasta:

1. Pöydän muiden pelaajien uhkailua tai häirintää ei suvaita

2. Älä spämmää emojeja tai osallistu ”riitelyyn” pöydän muiden pelaajien kanssa

3. Internetin käytössä voi esiintyä luonnollisia viivytyksiä. Koska se on väistämätöntä, ole kohtelias huomauttaessasi myöhässä olevalle pelaajalle

Turnauskäytäntö

Kaikki turnaukset alkavat viipymättä turnausaulassa ilmoitettuna ajankohtana. OLYBET pidättää oikeuden viivästyttää turnausta tai peruuttaa minkä tahansa turnauksen ilman ennakkoilmoitusta.

Pöytäpaikat annetaan pelaajille satunnaisesti. Palkinnot myönnetään turnausaulassa ilmoitetulla tavalla, paitsi kun tehdään diili tai turnaus peruutetaan. Tietyssä turnauksessa käytetty palkintorakenne riippuu useista tekijöistä, kuten osallistujien määrästä ja pelaajien lukumäärästä pöytää kohti. Tietyssä turnauksessa myönnettäviä palkintoja ei lyödä lukkoon ennen kuin rekisteröityminen on sulkeutunut ja rebuy- ja/tai add-on-jakso on päättynyt.

Ollaksesi oikeutettu osallistumaan uudelleen tai tekemään rebuy- tai add-on-ostoja re-entry- tai rebuy-turnauksessa, sinulla tulee olla varoja tililläsi.

Myöhäinen rekisteröityminen on saatavilla useimmissa turnauksissa. Myöhäisen rekisteröitymisjakson kesto vaihtelee, mutta se on aina näkyvissä turnausaulassa. Myöhäinen rekisteröityminen sulkeutuu etuajassa, jos tarpeeksi pelaajia on karsiutunut voitonmaksujen aloittamiseksi tai turnaus on saavuttanut pelaajien sallitun maksimimäärän.

Jos pelaajat ovat jo rahasijoilla kun rekisteröinti on auki niin se voi mennä aikasemmin kiinni kuin merkitty aika. Näissä tapauksissa ainoastaan pelaajilta kerätty palkintopotti on mukana, ei takuupotti joka on mainittu aikaisemmin.

Useimmat OLYBET-turnaukset antavat pelaajille mahdollisuuden peruuttaa rekisteröitymisensä muutama minuutti ennen tapahtuman alkamista. Tarkka aika, jolloin rekisteröitymisen peruuttaminen sulkeutuu, voi vaihdella tapahtumakohtaisesti. Rekisteröitymisen ja rekisteröitymisen peruuttamisen ajat voivat vaihdella erityyppisten turnausten välillä. Kaikki turnaukset eivät salli rekisteröitymisen peruuttamista ja joissakin turnauksissa pelaajat eivät voi peruuttaa rekisteröitymistään, jos he ovat voittaneet paikkansa peliin satelliitti- tai giveaway-turnausten kautta. OLYBET pidättää oikeuden muuttaa rekisteröitymisen ja rekisteröitymisen peruuttamisen aikoja ilman ennakkoilmoitusta.

Turnauksen karsiutumiskäytäntö

Useimmat turnaukset päättyvät, kun yksi pelaaja kerää kaikki pelimerkit tai kun joissakin turnauksissa kaikki jäljellä olevat pelaajat saavat saman palkinnon (esimerkiksi jos satelliittiturnauksessa jaetaan 5 identtistä palkintoa, turnaus voi päättyä, kun jäljellä on 5 pelaajaa).

Jos kaksi tai useampi pelaaja karsiutuu samalla kädellä, pelaaja, jolla on enemmän pelimerkkejä kyseisen käden alussa, on etusijalla verrattuna pelaajaan/pelaajiin, joilla on vähemmän pelimerkkejä. Jos kaikki pelaajat aloittivat käden samalla pelimerkkimäärällä, karsiutuneet pelaajat sijoittuvat tasapelissä ja kaikki näiden pelaajien palkinnot jaetaan tasan heidän kesken.

Kun pelaajia karsiutuu OLYBET-turnauksissa, ohjelmisto ”hajottaa” pöydät täyttääkseen vapaat paikat. Pelaajat sijoitetaan pöytiin uudelleen satunnaisesti ja se voi johtaa siihen, että pelaajan täytyy pelata useita isoja blindeja peräkkäin. Ajoittain OLYBET-ohjelmisto saattaa tasapainottaa pöytiä varmistaakseen, että pöydissä on yhtä monta (tai tasaisesti niin monta kuin mahdollista) aktiivista pelaajaa. Pelaajat, jotka siirtyvät tasapainotettuihin pöytiin, siirretään mahdollisuuksien mukaan vastaaville paikoille blindeihin verrattuna.

Turnaustaukokäytäntö

Kunkin turnauksen taukojen tiedot on lueteltu turnauksen aulassa ja seuraavaan taukoon jäljellä oleva aika on esillä turnauksen ollessa käynnissä.

Monet turnaukset sisältävät synkronoituja taukoja, mutta kaikki eivät, joten OLYBET kannustaa pelaajia tutustumaan jokaisen pelaamansa turnauksen taukoaikoihin paremman peliympäristön takaamiseksi.

Turnausyhteyden katkeaminen ja pelaajan taukokäytäntö

Osallistumalla turnaukseen OLYBETin pelaajat hyväksyvät internetyhteyden katkeamisen riskin, joka johtuu ongelmista heidän laitteensa ja palvelimien välisestä yhteydestä, viiveestä tai jumittumisesta tai muusta ongelmasta pelaajan laitteessa tai siitä, miten kyseinen laite muodostaa yhteyden internetiin.

OLYBET ei ota vastuuta pelaajan yhteyskatkoksesta, paitsi jos palvelin kaatuu. Jokainen käyttäjä on vastuussa omasta internetyhteydestään, mutta pyrimme suojelemaan pelaajia, joiden yhteys katkeaa oikean rahan turnauksen loppuvaiheessa antamalla lisäaikaa yhteyden uudelleenluomiseen.

Jos pelaaja on poissa käden aikana, joko internetyhteydellä tai ilman, hänen kätensä luovutetaan, jos toiminta kohdistuu siihen, tai se voidaan passata, jos toiminta ei kohdistu siihen.

Jos pelaaja ei ole yhteydessä internetiin ennen kuin käsi alkaa, hänelle jaetaan kortit ja blind ja/tai ante asetetaan. Yksittäisen pelaajan tauon pitämistä vastaan ei ole mitään sääntöä; näin tekevä pelaaja jatkaa blindien ja ante-panosten maksamista ja korttien jakamista jatketaan. Kaksi pelaajaa tai useampi pelaaja eivät voi tehdä sopimusta pitääkseen taukoa samanaikaisesti samassa pöydässä tai eri pöydissä; tällaiset toimet voivat kuulua OLYBETin vilpillisen yhteistyön käytäntöön.

Chat- ja emoji-käytäntö

Pelaajat, olivatpa he mukana kädessä tai eivät, eivät saa keskustella käsistä ennen tapahtuman päättymistä; tämän säännön huomiotta jättäminen vaikuttaa haitallisesti muiden pelaajien pelikokemukseen.

Keskustelu hylätyistä korteista tai käsien mahdollisuuksista ei ole sallittu. Pelaaja voi saada rangaistuksen, jos käsistä keskustellaan pelin aikana.

Pelaajia kannustetaan käyttämään OLYBETin emojeja pokeripöydissä, mutta heitä pyydetään välttämään ”spämmäämistä”.

Bounty-turnauskäytäntö

Joissakin erityisesti määritetyissä OLYBET-turnauksissa (esim. huhtikuun 2019 Bounty Hunter -turnauksissa) on käytössä bounty-palkinto joidenkin tai kaikkien turnauksen osallistujien kohdalla. Vastustajan karsiva pelaaja lisää bounty-summan omaan bounty-palkintojen kokonaissummaansa. Jokaisen selviytyneen pelaajan bounty-kokonaissumma maksetaan vasta, kun palkintosijat on saavutettu (ts. kupla puhkeaa).

Jos kahdella pelaajalla on identtiset voittokädet ja potti jaetaan kädessä, joka karsii toisen pelaajan, kaikki myönnettävät bounty-palkinnot jaetaan tasan voittavien käsien pelaajien kesken.

Pelaajat eivät voi tehdä keskenään sopimusta tietyn pelaajan karsimisesta lunastaakseen bounty-palkintonsa. Tällaisia sopimuksia pidetään sääntöjenvastaisina ja ne ovat syy turnauksesta diskaamiseen ja/tai muihin rangaistuksiin.

Turnauspalkintokäytäntö

OLYBET pidättää oikeuden muokata (milloin tahansa) minkä tahansa turnauksen palkintoja. Lisäksi OLYBET pidättää oikeuden myöntää oman harkintansa mukaan rahapalkinnon, joka on samanarvoinen tai suurempi kuin pääpalkinto turnauksen pääpalkinnon sijaan.

Huom.: Pelaajat eivät saa sentin murto-osia. Kaikissa tapauksissa, joissa pelaajan voittosumma sisältää sentin murto-osan, OLYBET pyöristää kyseisen pelaajan voitot lähimpään senttiin. Esimerkiksi: jos voitat 4 096 €, saat 4,09 €.

Turnausosakkuuskäytäntö

Monissa OLYBET-turnauksissa on osakkuustoiminto, jonka avulla pelaajat voivat ”myydä” tietyn prosenttiosuuden toiminnastaan turnauksessa sen jälkeen, kun he ovat rekisteröityneet turnaukseen ja ennen turnauksen alkamista.

Jos pelaaja päättää myydä osuuden turnaustoiminnastaan, mutta peruuttaa rekisteröitymisensä turnaukseen ennen sen alkamista, osakkuusvarat palautetaan pelaajille, jotka ostivat osuuden, eikä niitä palauteta myynnin tehneelle pelaajalle.

Hyvityskäytäntö

Jos OLYBETin palvelimet kaatuvat tai OLYBETin suunnittelematon toimintakatkos tapahtuu, OLYBET antaa pelaajille hyvityksen alla kuvatun mukaisesti. OLYBET voi päättää toisin oman harkintansa mukaan muista tapahtumista, jotka häiritsevät peliä lisenssinhaltijan tai lisenssinhaltijan pelaajien toimesta

Käteispeleissä kaikki käynnissä olevat kädet peruutetaan. Jokaisen pelaajan pelimerkkien määrä palautetaan käden alussa olleeseen määrään

Turnauksissa on 3 mahdollisuutta riippuen turnauksen tilasta:

 1. Jos turnaus ei ole alkanut, OLYBET palauttaa kaikki sisäänostot ja palkkiomaksut rekisteröityneille pelaajille.
 2. Jos turnaus on alkanut ja sen myöhäinen rekisteröitymisjakso on voimassa tai jos myöhäinen rekisteröitymisjakso on päättynyt, mutta turnaus ei ole saavuttanut maksettuja paikkoja, jäljellä olevien pelaajien palkkiomaksut palautetaan. Palkintopotista 50 % maksetaan tasan peruutuksen hetkellä jäljellä oleville pelaajille ja toiset 50 % maksetaan peruutuksen hetkellä jäljellä oleville pelaajille pelimerkkien mukaan
 3. Jos turnaus on saavuttanut maksetut paikat, jäljellä olevien pelaajien palkkiomaksut palautetaan. Palkintopotin seuraava voitettava palkinto jaetaan jokaiselle peruutuksen hetkellä jäljellä olevalle pelaajalle ja jäljelle jäävä osuus maksetaan peruutuksen hetkellä jäljellä oleville pelaajille pelimerkkien määrän mukaan. Kaikki maksutapahtumat, mukaan lukien voitetut ja hävityt potit, maksetaan pelaajien tileille jokaisen käden päättyessä.

Minimivaatimukset käyttääksesi OlyBet Pokeri sovellusta näillä laitteilla on:

Windows
 • Windows 8 (Windows 10 recommended)
 • 3 GHz processor or faster (Intel Core i3 or higher recommended)
 • 2 GB RAM or greater (4 GB recommended)
 • 1 GB of free disk space or greater (10 GB recommended)
MAC
 • OS X 10.10 or higher
 • 3 GHz processor or faster
 • 2 GB RAM or greater (3 GB recommended)
 • 1 GB of free disk space or greater (10 GB recommended)
Android
 • OS version: 6.0 Marshmallow or later
 • 2 GB RAM or greater (4 GB recommended)
 • 250 MB of free disk space or greater (1 GB recommended)